EDREMİT CHP YİNE MEYDANLARDA”

EDREMİT CHP  YİNE MEYDANLARDA”

Yayınladıkları basın bildirisinde AK Partiye 7 maddelik şartların yerine getirilmesine kadar direnişlerinin devam edeceği açıklandı.






Edremit ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatı Cumhuriyet Meydanında bir basın bildirisi okuyup Hatay`da ölen Abdullah Can Cömert için tepki verdi. Yayınladıkları basın bildirisinde AK Partiye 7 maddelik şartların yerine getirilmesine kadar direnişlerinin devam edeceği açıklandı.



Edremit ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe teşkilatı Cumhuriyet Meydanında bir basın bildirisi okuyup son 10 gündür ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı Taksim Gezi Parkında başlayan direniş sonrası Hatay`da ölen Abdullah Can Cömert için bir basın bildirisi okuyup tepkisini gösterdi.

Taksim Gezi Parkında başlayan direniş sonrası 10 gündür Edremit Körfezinde Edremit, Burhaniye, Ayvalık ilçeleri yanı sıra Altınoluk gibi beldelerde tepki gösterileri yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe teşkilatları bu kez de Edremit Cumhuriyet Meydanında bir basın bildirisi okuyup Hatay`da ölen Abdullah Cömert`in için tepki verdi. CHP Edremit İlçe teşkilatı yayınladığı basın bildirisinde AK Partiye 7 maddelik (olmazsa, olmaz) şartların yerine getirilmesine kadar direnişlerinin devam edeceği açıklandı.

Son 10 gündür ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı Taksim Gezi Parkında başlayan direniş sonrası Hatay`da ki gösterilerde 5 metreden gaz bombasının başına isabet etmesiyle 3 Haziran 2013 tarihinde hayatını kaybeden CHP Gençlik Kolları üyesi 22 yaşındaki Abdullah Can Cömert`e rahmet diliyoruz. Hatay`da ölen Abdullah Cömert`in için tepki verildi.

10 gün önce İstanbul, Taksim Gezi Parkında başlayan direniş tüm ülkeye yayıldığını, Ankara ve İzmir başta olmak üzere neredeyse tüm şehirlerde baskıcı yönetime karşı ayağa kalktığını, Daha dün 9. gününde, 20 yıl önce Sivas'ta canları diri diri yakanlar bu gün Rize'de iş başındaydı” denilen basın bildirisinde

Edremit Körfezinde tüm direnişçilere selam olsun. Hatay`da ölen Abdullah Can Cömert devrim şehididir. Gezi Parkı direnişi için yaşamını kaybetmiştir ve bu alanlarda Abdullah Can Cömert adı yaşatılacaktır” denilen basın bildirisinde Haziran'da ölmek zor Abdullah yoldaş, ruhun şad olsun çünkü bizler bir ölür, bin yaşarız” denildi.

Basın bildirisinde;

Projenin iptal edilmesine dair açıklama yapılana kadar,

Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmayacağı açıklamasına kadar,

AKM'nin yıkımından vazgeçilene kadar,

Olayların yaşanmasına neden olan sorumlular görevden ayrılana kadar,

Gaz Bombası kullanımı yasaklanana kadar,

1 Mayıs Alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarda toplantı, gösteri yasaklarına son verilene kadar,

İfade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılana kadar direnişimiz devem edecektir” denildi.

CHP Edremit İlçe teşkilatının Cumhuriyet Meydanında ki basın bildirisine CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, CHP'li Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP'li Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Edremit Kadın Kolları başkanı ve üyeleri ile CHP'li gençler katıldı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı programda, basın bildirisi sonrası Türk bayrakları açarak sloganlar atan partililerin dağılmasıyla birlikte olaysız şekilde son buldu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı